Foto: SVT

Transportstyrelsen: fullt möjligt skylta om

Uppdaterad
Publicerad

Transportstyrelsen håller inte med om att det behövs nya regler för att sätta upp skyltar till laddstationer. Det är fullt möjligt att göra det utifrån de befintliga reglerna.

– Det finns ju full möjlighet att vägvisa till sådana serviceanläggningar som behövs för att trafikanterna ska få ledning och styrning när de är ute och åker, säger Lars Hammar på Transportstyrelsen i Borlänge.

– Så det skulle gå redan idag med det befintliga regelverket, menar du?

Elbilar i Dalarna

– Ja, absolut! Det finns ett regelverk som ger möjlighet till skyltning mot olika typer av serviceanläggningar, och laddplatser är en av dem.

Och runt Trafikverkets resonemang att man själv utifrån ortens storlek ”ska känna på sej” vad det finns för service där, svarar Transportstyrelsen såhär:

– Hur ska man veta vad man kan förvänta sig runt laddstationer, egentligen? Det är ju en ganska ny företeelse.

– Ja, det är en tolkning som Trafikverket får göra, säger Lars Hammar. Det handlar om de regler som regeringen har i vägmärkesförordningen i kombination med våra föreskrifter, så att det ger en bra service till trafikanterna.

TV: Se intervjun med Lars Hammar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elbilar i Dalarna

Mer i ämnet