Meddelandet som den nu dömde mannen skickade till målsäganden strax före knivattacken. SMS:et är urklippt ur domen. Foto: SVT

Tre års fängelse för knivattack utanför Falun

Uppdaterad
Publicerad

En falubo i 40-årsåldern åtalades för mordförsök efter en händelse utanför Falun i våras. Nu dömer Falu tingsrätt honom till tre års fängelse för grov misshandel.

Knivattacken föranleddes enligt domen av SMS-kontakt mellan de båda där den åtalade uttryckte en vilja om att målsäganden, en man i 45-årsåldern, skulle lämna honom i fred.

Målsäganden, som kontaktat den åtalade för att prata om ett avslutat förhållande, blev arg och ifrågasatte deras vänskap. En halvtimme senare kom den åtalade hem till måsäganden och knivhögg honom flera gånger i armarna och mot kroppen.

Tingsrätten bedömer gärningen som grov misshandel, vilket var vad åklagaren yrkade på i andra hand och dömer mannen till tre års fängelse. Han döms även för misshandel, snatteri och brott mot vapenlagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.