Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilen som har dolts i mitten av bilden har kraftiga skador och ligger på sjöisen, på fel sida om vägräcket. Den har dock inte gått igenom istäcket. Foto: Göran Häggström/Foto-Mike

Tre bilar i krock på väg 66 norr om Ludvika – bil hamnade på isbelagd sjö

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer har förts till sjukvård efter en kökrock med tre bilar på väg 66 några kilometer nordväst om Ludvika. En av bilarna hamnade ute på en isbelagd sjö vid sidan av vägen, på fel sida om vägräcket.

Larmet om olyckan, som inträffade i höjd med Burtjärn, kom klockan 16.22 på måndagen. Räddningstjänsten fick ta loss en person ur ett av fordonen.

Totalt var sex personer inblandade i olyckan, och alla fick föras till någon typ av vårdinrättning. En av dem som fördes till sjukhus, en person i 50-årsåldern, har ”vad som uppfattas som allvarliga skador”, uppger polisen.

På måndagskvällen meddelade Region Dalarna att totalt fyra personer vårdas på Falu lasarett efter olyckan. En kvinna har fått allvarliga skador och två män och ett barn vårdas med lättare skador.

Helikopter larmades

En ambulanshelikopter larmades till platsen, men har enligt SOS Alarm inte behövt ta med sig någon person.

Det var totalstopp i trafiken förbi olycksplatsen fram till 18-tiden på måndagseftermiddagen.

En förundersökning om vårdslöshet i trafik och vållande av kroppsskada kommer att inledas och de inblandade bilarna är tagna i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.