Tre frågor om vaccinkravet till ansvarig politiker – ”Det är inte konstigare än att vi drogtestar anställda”

Uppdaterad
Publicerad

Allt pekar nu på att Region Dalarnas jurister ger grönt ljus åt att regionen kan göra vaccinfrågan till en avgörande del vid en anställningsintervju. Här svarar regionrådet Sofia Jarl (C), ordförande i regionens hälso- och sjukvårdsnämnd, på tre frågor om vaccinkravet.

– Jag tycker att det är ett viktigt besked, säger Sofia Jarl (C) efter att regionens jurister kommit med ett första utkast på den rättsliga bedömningen bakom regionens önskan att införa vaccinkrav vid nyanställningar. Hon fortsätter:

– De patienter som kommer till oss ska kunna räkna med att vården är säker och att den personal som tar emot också gör allt för att upprätthålla patientsäkerhet, den går ju först i den verksamhet vi håller på med.

Det har framförts kritik mot vaccinationskravet av bland annat integritetsskäl – hur ser Sofia Jarl (C) på det idag? – I klippet svarar hon på den frågan och två frågor till om vaccinkravet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Dalarna

Mer i ämnet