Foto: Torbjörn Wåhlin

Tre anhållna efter mordförsök i Hedemora

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har anhållits efter vad polisen beskriver som försök till mord i Hedemora. Det var utanför en butik under torsdagskvällen som de misstänkta personerna angrep en fjärde person. Därefter flydde de i ett fordon, men kunde efter en omfattande polisinsats gripas.

Personerna greps på två olika platser i centrala Hedemora.

– Det gick lugnt till, säger Fredrik Bäcker, polisens vakthavande befäl vid region Bergslagen.

”Har en ganska klar bild”

En av gärningspersonerna ska ha använt ett tillhygge mot den målsägande, som är en man, som fick skador på huvud och rygg i samband med attacken.

– Vi har en ganska klar bild av händelseförloppet och orsaken bakom händelsen, säger Fredrik Bäcker, som av utredningstekniska skäl inte vill lämna några ytterligare detaljer kring det misstänkta mordförsöket.

Tre 20-åringar anhållna

De tre misstänkta personerna har anhållits av åklagare Christina Hildebrand, som nu leder förundersökningen, och inte heller hon vill gå närmare in på motivet bakom gärningen.

– De tre personerna som är anhållna är alla i 20-årsåldern och målsäganden är en man i ungefär samma ålder. En av dem är misstänkt för mordförsök och de andra två för att ha varit inblandade på något vis, säger hon.

Hon kan heller inte säga något mer om mannens skador men inledningsvis var han nedsövd.

– Han ska vara hörbar nu och kommer att höras under dagen i dag.

Finns vittnen

Eftersom mordförsöket skedde på allmän plats, utanför en butik, finns det vittnen till händelsen. Nu går utredningen vidare med förhör.

– Ja, det finns vittnen. Nu kommer förhör att hållas och det har även gjorts husrannsakan på två olika ställen i Hedemora, säger Christina Hildebrand. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.