Troll återförenade

Uppdaterad
Publicerad

30 år har gått sedan Falugruppen Troll skrevs in i den svenska musikhistorien. Men på måndagskvällen återförenades tjejgruppen under QX-galan i Stockholm.

Det var 1985 som allt vändes upp och ner för de sju tjejerna på Norslundssskolan i Falun. Vännerna Annika, Erica, Petra, Helena, Jenny, Monica och Nina vann då en talangjakt och ordet Troll fick från och med då en ny betydelse för svenska folket.

Deras one-hit-wonder ”Jimmy Dean” skriven av Alexander Bard, toppade trackslistan vinter 89/90 och troll gick till den svenska musikhistorien.

Många trodde kanske att Trollen gått och lagt sig för gott men 30 år efter att gruppen bildades var de på måndagskvällen tillbaka på scenen under QX-galan i Stockholm.

– Det var adrenalinkick utan dess like, alla stod upp, det var helt galet, säger Nina Norberg.

Hur kom det sig att ni ställde upp?

– Det undrar vi också, vi har fått frågor flera gånger men det har inte stämt tidigare, vi har ju barn och så, men nu så sa alla ja.

Och nu öppnar gruppen för att det kan komma mer.

– Vi har inget inplanerat i alla fall. Men det kan ju ta 30 år till, säger Nina Norberg och får medhåll av gruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.