”Jag finner inga ord”, säger kommunalrådet Stina Munters (C) om de störande ljuden. Foto: Sofie Lind, SVT

Nattstöket i Vansbro fortsätter trots avstängda gator

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det sedan i somras har varit förbjudet att köra längs två centralgator i Vansbro under nattetid, så har hög musik fortsatt att spelas från bilar som kör i centrum. Kommunen vädjar nu till polisen om hjälp.

Det är Järnvägsgatan och Allégatan som spärrats av nattetid. Till en början hade körförbudet effekt men när våren börjat anlända, har även musikspelandet från bilar gjort det.

– Jag finn inga ord, säger kommunalrådet Stina Munters, C, om de störande ljuden.

Hon har själv tagit emot flera samtal från boende i centrum som störts rejält av situationen. Kommunen har som sagt satt upp skyltar men fortsätter nu ha en ännu tätare diskussion med polisen. Munthers menar också att man från kommunens sida övervägt att sätta upp fysiska hinder eller ta in vaktbolag som får cirkulera i området.

Tycker ni polisen gjort tillräckligt för att hjälpa er?

– Nej, jag tycker inte det, säger kommunalrådet och resonerar om att antalet poliser i området måste vara för få.

SVT Dalarna har varit i kontakt med polisen, som menar att det handlar om en resursfråga i ett län med långa avstånd och att larm om fara för liv och hälsa går prioriteras först.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.