Foto: SVT

Tuff start för Leksands IF i SHL

Uppdaterad
Publicerad

Leksand har inlett säsongen i SHL minst sagt knackigt. En poäng på sex matcher har det blivit hittills. SVT har frågat Leksandsbor om vad de tror om fortsättningen.

– Jag är ganska glad i alla fall, jag tycker inte det är någon fara på taket än, men de bör ju börja plocka poäng snart annars blir det inget roligt för publiken, säger Kenneth Karlsson, leksandssupportern som blev väldigt glad när Leksand gick upp i högsta serien.

Laget är som vanligt ett stort diskussionsämne i Leksand. Den stora frågan just nu är om laget ska kunna hålla sig kvar i SHL till nästa säsong.

– De orkar ingenting, det är för högt tempo nu, säger Ulla Arvids.

Så du tror inte de blir kvar i SHL?

– Nej! Bestämt nej, säger Ulla Arvids.

– Det är ju trots allt en division högre, så det tar lite tid och det tycker jag att det ska få ta, man ska inte stressa fram något spelarköp eller något sånt, det kommer bara rasera ekonomin ännu en gång, säger Kenneth Karlsson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.