Totalt 500 lägenheter får ny ägare i september. Foto: SVT

Tunabyggen säljer fastigheter på Bullermyren och Tjärna Ängar

Publicerad

Det kommunala bostadsbolaget Tunabyggen säljer 503 lägenheter på Bullermyren och Tjärna Ängar i Borlänge. Det är Stålbo Borlänge AB som tar över den 3 september i år.

Det är över 500 lägenheter på Allfarvägen 69-77, Betesgatan 12-14 och Plogstigen 2-24 som berörs, skiver Tunabyggen i ett pressmeddelande.

– Vår yttersta ambition har varit att hitta en ägare som tar ett långsiktigt ansvar för drift och skötsel av fastigheten, för kontakterna med hyresgästerna och för Borlänges fortsatta utveckling, säger Kenneth Persson, Tunabyggens ordförande.

Ska möjliggöra nybyggnation och renovering

Bakgrunden till försäljningen är att bolaget haft i uppdrag av Borlänge kommun att sälja fastigheter. Intäkterna från försäljningen ska göra det möjligt att fortsätta renovera befintliga bostäder och bygga nya.

– Genom försäljningen får vi förutsättningar att kunna utveckla både befintliga och nya bostadsområden i Borlänge, säger Kenneth Persson.

”Bedriva i samma anda”

Den nye ägaren har sedan tidigare bostäder i Borlänge och på fler orter i Dalarna.

– Vår ambition är att bedriva verksamheten i samma anda och med samma tänk som nuvarande ägare. Att vi blir nya ägare av fastigheten innebär egentligen inga förändringar för hyresgästerna, säger Patrik Junkka, vd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.