Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tusentals kom till öppet hus – hundratals kan få jobb. Hör besökare och platschefen i klippet. Foto: Anders Hansson, Svt

Tusentals besökare på öppet hus hos Hitachi som erbjuder hundratals jobb i Ludvika

Uppdaterad
Publicerad

Minst 6 000 personer kom på besök när Hitachi Energy i Ludvika, tidigare ABB, höll öppet hus i helgen. En viktig anledning till evenemanget var att locka nya medarbetare, för det behövs i hundratal.

Med trumpetfanfarer hälsades de första besökarna välkomna kl 10 på lördagsförmiddagen och förutom rundvandring inne på industrin bjöd Hitachi Energy det även på gratis kaffe, glass och korv.

Företaget är världsledande på kraftteknik och energisystem på land och till havs, och eftersom vi behöver alltmer el måste Hitachi Energy rekrytera ca 1000 personer i Sverige bara i år, varav 700 just till Ludvika.

– Det är en jätteutmaning men samtidigt en jättekul utmaning, säger Tobias Hansson, vd för Hitachi Energy i Sverige och platschef i Ludvika.

”Tog lång tid att få svar”

En av de många som kom på öppet hus var Elin Hellgren. Hon jobbar inom hemtjänsten idag men berättar att hon tidigare sökt jobb på företaget.

– Jag har sökt in ett par gånger, men det tog lång tid att få svar. Då orkade jag inte vänta längre så jag sökte något annat! säger Elin.

Men det här var på ABB-tiden. Nu är det mycket stor efterfrågan på personal i företaget och bråttom att anställa så personalavdelningen måste vara snabb och effektiv om alla dessa rekryteringar ska lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.