Två män åtalas för våldtäkt i ett hotellrum i Borlänge

Publicerad

Två män åtalas för en våldtäkt i Borlänge i april som ska ha utförts på ett hotellrum. I samma rum fanns en tredje man som enligt åtalet inte gjorde något för att stoppa våldtäkten.

De båda männen ska ha tvingat av kvinnan kläderna, hållit fast henne och med våld försökt ha sex med henne. Enligt åtalet som lämnats in vid Falu tingsrätt ska kvinnan ha ringt fem samtal till polisen under kvällen och försökt få hjälp genom att skicka SMS till en vän.

Mobilfilmer läggs fram som bevis

När en polispatrull anlände till hotellet ska en av männen ha förnekat att kvinnan ens varit i rummet. Men i samma mans telefon fanns det bilder på henne från tillfället och hennes kläder ska också ha hittats i rummet. Kvinnan spelade också in videosekvenser och tog bilder som kommer att användas för att bevisa männens skuld.

Åklagaren yrkar på att männen utvisas

De båda männen, som riskerar att utvisas om de fälls, nekar till brott.

Den tredje mannen misstänks för underlåtenhet att avslöja våldtäkt då han ska ha varit närvarande under våldtäkten men inte hindrat den eller försökt att avslöja den. Också han nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.