Foto: Sofie Lind/SVT

Två personer anhållna efter guldrån

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 17-tiden på torsdagen som några slog till och rånade en guldsmedsaffär i Kupolen. Två personer sitter nu anhållna.

Butiken ligger nära entrén på bottenplan i shoppingcentret i Borlänge, vilket gjorde att gärningsmännen lättare snabbt kunde ta sig in till butiken och ut på bara några minuter.

Enligt Björn Mattson, vakthavande befäl hos polisen, ska rånarna ha varit maskerade när de tog sig in i butiken och sedan krossat flera skyltfönster inne i butiken, innan de försvunnit från platsen på moped.

Greps fort efteråt

Polisen kunde gripa de misstänkta rånarna kort efter rånet och även i nära anslutning till butiken som rånades.

– Vi har anträffat stöldgods och vapenliknande föremål hos personerna som nu är frihetsberövade, säger Björn Mattsson.

Anhållna på sannolika skäl

Åklagaren valde under natten att anhålla två personer misstänkta på sannolika skäl för rånet och en förundersökning har inletts med rubriceringen grovt rån. Under fredagen fortsatte utredningen genom säkring av spår och teknisk bevisning.

Huruvida de två anhållna kommer att häktas är fortfarande oklart och kommer fattas beslut om i helgen, meddelar åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.