Foto: Arkiv, SVT/Google Earth

Två personer genom isen norr om Nyhammar i Ludvika kommun

Uppdaterad
Publicerad

Två män, en i 75-årsåldern och en i 60-årsåldern, dog efter att de gått genom isen på en tjärn norr om Nyhammar i Ludvika kommun på tisdagskvällen.

Strax före klockan 17.30 kom larmet om att två män gått genom isen på en tjärn norr om Nyhammar i Ludvika kommun. Räddningstjänst, ambulans, ambulanshelikopter och polis larmades till platsen. Även dykare har varit på plats.

Fördes till sjukhus i helikopter

Vid 19.15 uppgav polisen att mannen i 75-årsåldern hade avlidit på platsen. Den andra hade förts med helikopter till sjukhuset i Örebro med kritiska skador men hans liv gick inte att rädda och han avled under natten.

Även anhöriga till de två fanns på platsen.

– Några anhöriga är där och det var de som larmade, berättar Kenneth Johannesson, presstalesperson hos polisregion Bergslagen.

Vad gjorde personerna på isen?

– Det vet jag inte i nuläget.

Oklart hur länge de låg i vattnet

Enligt räddningstjänsten är det oklart hur länge de två befunnit sig i vattnet.

– Vi har inte fått någon riktigt klar bild av vad som hänt, hur länge det varit på isen eller hur länge de varit i vattnet, berättar Daniel Fogd, inre befäl vid Räddningstjänsten Dala Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.