Två personer gripna efter skottlossning mot bil i Hedemora

Uppdaterad
Publicerad

Två personer anhölls under onsdagen misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott efter att en bil beskjutits Hedemora under natten mot onsdag.

Skotten ska ha avlossats i utkanten av Hedemora vid 01.30-tiden under natten, men polisen vill i nuläget inte precisera platsen närmare än så.

Vid sjutiden på morgonen kunde två personer gripas, misstänkta för skjutningen. En man i 50-årsåldern och en kvinna i 30-årsådern som senare kom att anhållas.

Ingen person kom till skada vid skottlossningen och polisen vill inte avslöja hur många personer som blev beskjutna eller om bilen var i rörelse när skotten avlossades.

Polisen bekräftar att en del beslag gjorts, som nu genomgår teknisk undersökning i syfte att bland annat kontrollera ett beslagtaget vapens beskaffenhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.