Vägen stängdes av under ett antal timmar i samband med räddningsarbetet. Samtliga inblandade har förts till sjukhus. Foto: Niklas Hagman

Fem personer varav två barn vårdas efter frontalkrock utanför Ludvika

Publicerad

Fem personer varav två barn skadades och har förts till sjukhus efter en kollision mellan två bilar på riksväg 66 norr om Ludvika. Totalt sex personer var inblandade i olyckan. Ett av barnet har allvarliga skador.

Larmet kom in 12.39. Det ska röra sig om en frontalkrock.

– Så har jag förstått det, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

Två personer färdades i den ena bilen och fyra i den andra. Samtliga har förts till sjukhus. Alla ska då ha varit vid medvetande men skadebilden är i övrigt oklar. Tre av de inblandade ska vara barn.

Två helikoptrar har varit inblandade i räddningsarbetet.

Samtliga inblandade fördes till Falu lasarett. Det var enligt presstjänsten vid Region Dalarna fem personer som vårdas på sjukhus för skador efter olyckan. Två av dem är barn, tre är vuxna.

– Ett av barnen är allvarligt skadat, men inte livshotande. Övriga har lindriga skador. Alla vårdas fortfarande på Falu lasarett, enligt Ann-Sofie Masth, Region Dalarna.

Vägen stängdes av helt i samband med räddningsarbetet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer