Flera dalamedaljörer när SM i Ung Företagsamhet avgjordes i Älvsjö. I mitten syns UF Preppkit, som vann guld. Foto: Thomas Agneteg

UF-företag från Leksand knep SM-guld i företagsamhet

Publicerad

Dalarna hade fina framgångar när Ung Företagsamhet avgjordes på Stockholmsmässan i Älvsjö på måndagen och tisdagen. Totalt blev det ett SM-guld och två SM-silver.

UF-företaget Preppkit från Leksand, som representerades av Anton Karlsson och Vilma Dahls, tog hem SM-guld för ”årets affärsplan” för sitt överlevnadskit.

De vann av samtliga 9700 företag som deltog det här året, en totalsiffra som är den största någonsin.

Aldrig tidigare har så många drivit UF-företag i Sverige så konkurrensen var stenhård och trots det lyckas vi som en liten region få med oss tre medaljer hem till Dalarna – fantastiskt kul, säger Thomas Agneteg, som är regionchef för Ung Företagsamhet i Dalarna.

Två silver till Dalarna

Vidare tog också UF-företaget Include, även de från Leksand, SM-silver för ”årets hållbara företag”. UF Include har skrivit en bok om mobbning och utanförskap i fem olika språk.

Dessutom lyckades även läraren Åsa Yngvesson, Mora, vinna SM-silver för sitt lärande. Hon har tidigare i år även utsetts till Dalarnas bästa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.