Ullenhag (FP) imponerad av Rapatac

Publicerad

Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) kom under onsdagen till Gävle och besökte en av stans fritidsgårdar, allaktivitetshuset Rapatac.
Och ministern ansåg att just Rapatac är ett bra exempel på lyckad integration.

Fritidsgården och allaktivitetshuset Rapatac ligger i stadsdelen Nordost i centrala Gävle. Där bor det många nysvenskar som besöker fritidsgården flitigt. Fritidsgården har aktiviteter som riktar sig till både barn och föräldrar. Rapatac är en stiftelse som sponsras av flera företag och av Gävle kommun, och fokus för stiftelsen är skolan. ”Skolan ska alltid gå först”. Det är Rapatacs grundare Moussa N'Diays mantra. Och det här var något som integrationsminister Erik Ullenhag (FP) tyckte var bra.

– Att man ställer tydliga krav att skolan först men också en meningsfull fritid, det är det viktigaste sättet att ge jämlika förutsättningar i livet för en ung människa, om man tillexempel har invandrat till Sverige å få chansen att man klarar skolan men också få tillgång till nätverk, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Grundaren Moussa N'Diaye var stolt över att få visa upp sin verksamhet.

– Han borde ta det här som ett exempel och sprida i hela Sverige, ett enkelt sätt som ger bra resultat, säger Moussa N'Diay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer