Foto: SVT

Ung man döms till samhällstjänst för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad
En ung man, hemmahörande i Dalarna, döms för bland annat sexuellt ofredande och våldtäkt mot barn mot en flicka som vid tillfället var under 15 år.

Det var i slutet av 2016 som den nu dömde mannen tvingade flickan till samlag. Enligt domen ska det ha skett med visst våld genom att hålla fast flickan runt midjan, ta tag i hennes axlar och hålla i hennes ben.

Hot via sociala medier

Den unge mannen döms även för att ha hotat att döda eller skada flickan om hon gjorde en anmälan om våldtäkten. Hoten ska ha skett både via telefonsamtal och via applikationen snapchat, vid flera tillfällen.

Nu dömer tingsrätten mannen för bland annat våldtäkt mot barn, olaga hot, övergrepp i rättssak och sexuellt ofredande. Han förnekar till samtliga brott, förutom åtalspunkten gällande olaga hot.

Döms till samhällstjänst

Straffet blir ungdomstjänst med det högsta möjliga antalet timmar, det vill säga 150 stycken. Enligt domen har den unge mannen ett behov av vård och stöd för att ”bryta sitt beteende där han utsätter såväl sig själv som andra för fara” och bereds därför även vård enligt lagen om vård av unga (LVU).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer