Uppfinnar-Ted gör succé på nätet

Uppdaterad
Publicerad

När Ted Lillevold från Borlänge ser något han kan återvinna sätter kreativiteten igång. Hans uppfinningar har blivit hyllade i sociala medier.

Det saknas inte idéer och kreativitet i verkstan hemma hos 23 åriga Ted Lillevold i Borlänge. På kort tid har hans olika uppfinningar blivit nyhetsstoff för båda kvällstidningarna och flera tusen personer gillar hans upptåg i sociala medier.

– Har man en svets och en vinkelslip kan man göra nästan vad man vill. När andra vill slänga saker ser jag möjligheter, säger Ted Lillevold och skrattar när SVT Nyheter Dalarna träffar honom.

Grillarna virala på nätet

En dag tänkte han slänga sin kompressor som gått sönder, men kom på en idé.

– Den hade samma form som en minion och då började jag bygga. Jag har aldrig ägt en egen grill så jag tog chansen att bygga min egen, säger Ted Lillevold.

När han la upp den på sociala medier blev grillen snabbt en succé.

– Det small till och jag hade två tusen gilla-markeringar på två timmar. Efter två dagar hade jag sju tusen likes och fem hundra kommentarer, säger Ted Lillevold.

Förutom den stora grillen har också en mindre grill uppmärksammats. Den är byggd av en ölburk.

– Jag delade en burk på hälften.  Bockade till en rostfri ståltråd som graller och fyllt upp burken med briketter. Nu är det bara tända eld och vänta på glöden, säger han.

Tänker inte sluta

Är det en livsfilosofi att återvinna material eller ett sätt att spara pengar?

– Jag gillar att skruva och tillverka saker. Oftast blir det prylar av saker som finns hemma. Det har blivit poppulärt med återbruk i dag och det är roligt, säger Ted Lillevold.

Senaste uppfinningen var en blomcykel till mamma på mors dag.

– Den blev också omtyckt i Sociala medier, säger han glatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.