Foto: Niklas Hagman

Uppgifter om skottlossning vid storbråk i Krylbo

Uppdaterad
Publicerad

Enligt nya uppgifter till polisen ska ett vapen ha avlossats i samband med fredagens storbråk i Krylbo, som fick polisen att inleda en förundersökning om misstänkt mordförsök.

Enligt de nya uppgifterna larmades polisen om bråket redan under fredagsförmiddagen och inte under eftermiddagen, som det först rapporterades om.

Det finns också, från flera uppgiftslämnare, vittnesmål om att det ska ha varit skottlossning på platsen. När polisen anlände fanns dock inga bråkande personer kvar.

Skadade kom till akuten

Runt midnatt under natten mot lördag kom två unga män in till akuten i Avesta med skador som polisen kopplar till bråket de fått larm om tidigare under dagen. De båda männen är i 20–25-årsåldern och deras skador medförde att polisen inledde en förundersökning om försök till mord samt grov misshandel.

– Vilka skador de har vill vi inte gå in på i nuläget och hur allvarliga de är får sjukvården svara på. Men vi har inte fått några indikationer på att det skulle vara livshotande skador, säger Tommy Lindh, presstalesperson för polisen i Bergslagen.

Polisen knackar dörr i området

Polisen vill heller inte berätta exakt var man tror att bråket ägt rum utan nöjer sig med att berätta att det inträffat i ”centrala Krylbo”. Dörrknackning har ägt rum och kommer att fortsätta i området.

– Vi har ingen misstänkt för brottet och just nu håller vi på att sammanställa de uppgifter som finns, säger Tommy Lindh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.