Jag fick en chans att krama om mamma och pappa efter det hände, berättar sonen Johan efter olyckan Foto: SVT, Ulf Sonesson

Upprop i sociala medier efter cykelolyckan – uppmanar till bättre samspel i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Sonen till paret som under onsdagen blev påkörda av en hjullastare, går nu ut på sociala medier och uppmanar både bilister och cyklister till bättre uppmärksamhet i trafiken.

– Det har blivit en kultur av motsättningar snarare än samarbete i trafiken mellan de här grupperna och om den trenden inte vänds kommer det att få ödesdigra följder, säger Johan Sonesson.

För bara några dagar sedan var det nära att Johan Sonessons föräldrar blev ihjälkörda av en tung hjullastare när de var ute på en cykeltur. Johan själv, som är hängiven cyklist, reagerade direkt med ett skapa ett upprop för att försöka åstadkomma en bättre trafikkultur.

– Jag är själv pappa och cyklar ibland med barn i cykelvagnen bakom. Det kommer jag inte göra i fortsättningen, säger han.

Ett uppvaknande

Så här ska det inte behöva vara menar han, och hoppas nu att olyckan som hans föräldrar var med om kan bli ett uppvaknande för trafikanterna.

I videon ger cyklisten Johan konkreta tips om hur cyklister och bilister kan samspela bättre på vägen för att undvika olyckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.