Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Länsstyrelsens testpersoner ska äta krismat i en vecka – ” Hjälper oss att fokusera på beredskapsfrågor” Foto: Gunilla Wikström/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Många ville anta utmaningen: Lev på krismat i en vecka

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsens krisberedskapsvecka drar igång på måndag. För att sätta fokus på ämnet har myndigheten efterlyst privatpersoner i Dalarna som vill prova på att leva på krismat under sju dygn och intresset har varit stort.  

– Myndigheten för samhällsskydd och beredskap håller i krisberedskapsveckan nationellt och det är de som har satt temat. Tidigare har vi haft bland annat demokrati och i år blev det mat, säger Daniel Fält, krissamordnare på Länsstyrelsen Dalarna.

Krisberedskapsveckan är tänkt att öka människors beredskap inför potentiella samhällskriser. Mat är en central fråga under en kris och för att få extra fokus på frågan så efterlyste Länsstyrelsen i Dalarna privatpersoner som ska äta krismat under en veckas tid. 170 personer kände sig manade och av dem ska nu tre personer plocka ut sin krismatslåda på måndag.

Motkravet för deltagarna är att de skall dokumentera sina fysiska och mentala upplevelser av att leva endast på de krispaket de blivit tilldelade.

Se mer om beredskapsveckan och vad krislådan innehåller i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.