Det blir bland annat två låtar med text av Karlssons huspoet, Dan Andersson. Foto: Niklas Hermansson/SVT

Sofia Karlsson och Dalasinfoniettan tar ton utomhus

Uppdaterad
Publicerad

Sångerskan Sofia Karlsson är tillbaka i Dalarna – den här gången tillsammans med Dalasinfoniettan i en utomhuskonsert i Kålgårn i Falun i morgon eftermiddag.

– Det ska bli väldigt trevligt att få sjunga med en symfoniorkester, säger Sofia Karlsson, när vi träffar vi henne i samband med repetitionerna. Hoppas bara på bra väder i morgon eftermiddag!

”Min huspoet”

Sofia Karlsson slog igenom rejält 2005 med albumet Svarta ballader, där hon tolkar Dan Andersssons dikter. Bland många utmärkelser har Sofia fått Dan Andersson-priset och fyra grammisar genom åren. Dalarna och Dan Andersson betyder fortfarande mycket för henne.

– Dan Andersson är absolut min huspoet och jag sjunger fortfarande ofta hans dikter.

Lovar fint väder

Idag gjordes den transportabla scenen i ordning i Kålgårn i Falun inför utomhuskonserten i morgon eftermiddag.

– Förra året var vi i Stureparken men den var byggarbetsplats i år, så därför fick vi byta spelplats hit till Kålgårn, förklarar Annika Nordkvist, producent vid Musik i Dalarna och ansvarig för utomhuskonserten ”Dalasinfoniettan i det gröna”

Men vad händer om det regnar när konserten ska börja?

– Ingen fara, för det blir inget regn, lovar Annika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.