Foto: Patrik Qvicker/SVT

Utredningen klar – inget misstänkt brott bakom dödsfallen i Vansbro

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av augusti hittades två personer döda i en sommarstuga i Vansbro kommun. Nu meddelar polisen att man efter utredning och obduktion inte misstänker att något brott ligger bakom dödsfallen.

Omständigheter på platsen där två personer hittades döda den 30 augusti gjorde att man polisen inledningsvis inte kunde utesluta att de båda döda bragts om livet. Nu meddelar polisen att ärendet efter slutgiltig utredning och obduktion har hamnat i att ingen misstanke om brott föreligger.

Hade varit döda i flera dagar

Paret, som var hemmahörande i Kalmar kommun hade troligtvis varit döda i flera dagar när de hittades och platsen spärrades av och en förundersökning om mord inleddes.

I början av september kom de preliminära resultatet från den rättsmedicinska obduktionen och redan då uppgav polisen att det inte fanns något som tydde på att något brott begåtts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.