Gymnasieelever får vaccinfråga vid skolstart

Uppdaterad
Publicerad

Den här veckan samlas gymnasieelever i flera av länets kommuner för att inleda ett nytt skolår. En fråga som möter dem är hur de ställer sig till att vaccineras inom kort genom skolans försorg.

Drygt tusen ungdomar vaccinerade sig för några veckor sedan i den dropin-vaccinering som Region Dalarna arrangerade, men runt om i länet är det nu tusentals 16 och 17-åringar som får erbjudandet att vaccinera sig i sina gymnasieskolor.

– Eleverna får berätta i en enkät om de är intresserade och i nästa vecka räknar vi med att inleda vaccinationerna på skolorna här i Falun, berättar Christel Zedendahl som är verksamhetschef för gymnasieskolan i Falun.

Runt om i länet ser det ut på liknande sätt eftersom Region Dalarna valt att använda skolan som en möjlighet att få många 16- och 17-åringar vaccinerade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet