Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Se hur vattnet har förstört stora delar av vägen och hör PEAB:s platschef om åtgärder som nu tas. Foto: Anders Hansson / SVT

Vägen spolades bort – bredbandskabel håller kvar vägtrumma

Uppdaterad
Publicerad

Ett stycke av länsväg 559, även kallad Norrbovägen, mellan Sunnansjö och Nyhammar har spolats bort av vattenmassorna. Vägen hålls avstängd och enligt Peab kommer reparationen ta veckor på grund av det starka vattenflödet.

Vattnet har tryckt sönder vägbanken på Norrbovägen, mellan Sunnansjö och Nyhammar. Vägtrumman som legat under vägen hålls kvar med hjälp av en tidigare nedgrävd bredbandskabel.

Emil Skoglund, platschef på Peab i Borlänge gör bedömningen att vattenflödet är så starkt att ett reparationsarbete omöjligt kan sättas i gång i nuläget.

Översvämningar i Dalarna 2023

– Vattnet behöver rinna undan så att det går att komma åt vägen med maskiner. Det var problem på just den här platsen även vid översvämningarna i augusti för två år sedan, så då fick vi också göra om vägtrumman.

Under tiden vägen hålls avstängd leds trafiken över Sunnansjö.

Se hur vattnet förstört vägen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Dalarna 2023

Mer i ämnet