Patrik Liljeglöd (V) tycker inte att de fått se några ekonomiska kalkyler på vad ett nytt skid-VM kan komma att kosta Falun. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Vänsterpartiet säger nej till nytt skid-VM i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen sa kommunstyrelsen i Falun ja till att stå värd för skid-VM 2027.

Ett beslut som nu Vänsterpartiet motsätter sig då de tycker att de inte fått se några ekonomiska kalkyler på vad det kan komma att kosta kommunen.

– Vi hade velat återremittera ärendet men när det inte gick så sa vi nej, säger Patrik Liljeglöd (V), ledamot i kommunstyrelsen.

Skid-VM anordnades senast i Falun 2015 och nu ansöker kommunen om att än en gång få arrangera tävlingarna.

Skid-VM i Falun 2027

Ett av argumenten för att arrangera ett nytt skid-VM är att kommunen då kan dra nytta av de investeringar som gjordes inför mästerskapet 2015 enligt kommunalrådet Joakim Storck (C).

– Det är mycket investeringar som är på plats men det kommer också att behövas kompletteras och då vill vi veta hur man räknat på det, säger Liljeglöd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skid-VM i Falun 2027

Mer i ämnet