Vapenbrott, högljudda ungdomar och gräsbränder – så var Valborgsmässoaftonen

Uppdaterad
Publicerad

Inte lika hektiskt som en vanlig valborgsmässoafton, men ändå en hel del fylla och och många larm om markbränder samt ett grovt vapenbrott. Så kan man sammanfatta torsdagskvällen och natten mot fredag.

– Man kan säga att vi har haft ett fantastiskt polisväder, småkallt och regn, då håller sig folk lugna, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid Polisen Bergslagen.

Någon coronaeffekt som gör att dalfolket helt höll sig hemma har det dock inte varit, folk har rört sig ute och anmälningarna för valborgsmässoaftonen handlar mycket om fylleri. I flera kommuner, bland annat Rättvik och Mora har allmänheten besvärats av bilburen ungdom som spelar hög musik.

Ett grovt brott har noterats i Älvdalen där en misstänkt rattfyllerist försökte köra ifrån polisen. Färden slutade efter en kortare jakt med att mannen körde in i ett träd.

– När patrullen kontrollerade bilen fann man ett vapen, som föraren inte har licens för. Mannen är nu gripen misstänkgt för grovt vapenbrott, uppger Lars Hedelin.

Räddningstjänsterna rapporterar ett stort antal markbränder, bland annat i anslutning till valborgsmässoeldar, runt om i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.