– Det finns en del spår att gå på, säger Hedelin till SVT Nyheter Dalarna. Foto: TT

Väpnat rån i bostad i Tjärna Ängar i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

En person i 20-årsåldern blev utsatt för ett väpnat rån i en bostad i Tjärna Ängar i Borlänge vid 19-tiden på måndagskvällen. Ingen person blev skadad i samband med rånet, men en större summa pengar stals.

Enligt polisens uppgifter så har tre gärningsmän hotat målsäganden med ett vapen och innan de begav sig iväg till fots fick de med sig pengar från bostaden.

– Vi är på platsen just nu och genomför sök och spårsäkrar samt genomför tekniska undersökningar, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen under måndagskvällen.

Är någon gripen?

– Nej, ingen är gripen än så länge.

Enligt Hedelin kan de i nuläget inte gå ut med hur mycket pengar det rör sig om. De inblandade är inte kända för polisen sedan tidigare.

Klockan 06.15 på tisdagen säger polisen att de fortfarande inte har gripit någon. De har däremot hållit förhör med vittnen.

– Det finns en del spår att gå på, säger Hedelin till SVT Nyheter Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.