Väpnat rån mot guldbutik i Hedemora

Uppdaterad
Publicerad

En guldsmedsbutik i Hedemora rånades under måndagskvällen. Två maskerade personer ska ha hotat personalen med ett pistolliknande föremål.

Det var vid 18-tiden på måndagkvällen som två personer maskerade med hjälmar och glasögon kommit in på en guldaffär i centrala Hedemora.

– Den som rånats uppger att de ska ha haft pistol, säger polisens presstalesperson Kenneth Johannesson.

De två ska ha lämnat platsen på en fyrhjuling och tros ha fått med sig smycken till ett okänt värde. Polisen uppger att man anträffat en fyrhjuling som man tror är den som gärningspersonerna flytt på. Den är nu tagen i beslag.

– Där jobbar vi för att säkra dna på den, berättar Johannesson.

Tror gärningspersonerna eldat upp kläder

Polisen har efter rånet också anträffat en brand där man misstänker att gärningspersonerna eldat upp delar av sin klädsel.

– Vi misstänker att de eldat upp hjälmar och skor och så. Tekniker är på väg för att säkra spår vid branden och på brottsplatsen, säger Johannesson.

Polisen vill gärna ha kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen.

– Vi sammanställer den info vi har. Vi har en plan och har ringat in ett antal namn som skulle kunna vara intressanta, men vi behöver alla tips vi kan få. Små detaljer kan vara avgörande i det vi redan har, säger Kenneth Johannesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.