Väpnat rån på marknad i centrala Borlänge – hotade försäljare med pistol

Uppdaterad
Publicerad

Ett väpnat rån har inträffat på en marknad vid Galaxen i Borlänge då en man hotade en försäljare med en pistol. Mannen, som är i 20-årsåldern, befann sig fortfarande på marknadsområdet när polisen anlände och kunde därmed gripas på plats.

Det var runt lunchtid på lördagen som polisen fick in uppgifter om att en man bar pistol på en marknad vid Galaxen i centrala Borlänge. Det visade sig senare att mannen även rånat en av försäljarna på platsen.

– Det här ringdes in som en andrahandsuppgift om att det var en man som hade pistol på sig på marknaden. När man lyckades lokalisera mannen så såg man att så var fallet, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson.

Bar både kniv och pistol vid gripandet

– Sedan framkom det även att han tilltvingat sig en jacka av en klädförsäljare genom att ta fram pistolen, fortsätter Öhman.

Den aktuelle mannen, som är i 20-årsåldern, bar även kniv vid gripandet. Han är nu misstänkt för både rån och brott mot knivlagen.

Gripandet ägde rum runt 12.50 på lördagen.

Vid 16-tiden samma dag beslutades det om att anhålla den misstänkte mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.