Vasaloppsbiljetter slut på nolltid

Uppdaterad
Publicerad

Förra året tog det 11 dagar, i år tog det mindre än 11 minuter. Det handlar om Vasaloppet som i går blev fulltecknat på rekordtid.

Hade du tänkt åka Vasaloppet nästa år så är nu loppet rätt kört. På bara tio minuter tog samtliga 15 800 startplatser slut.

Även Stafettvasan är fullbokad.

Gävledala Vasaloppet 2013

Många var oförberedda på anstormningen och utrycker sitt missnöje idag.

På Facebook kom flera kommentarer. Så här skrev några:

”Tokskandal. Vasaloppet har förlorat sin själ. Efter 20 genomförda lopp går nu startplatser till svarta börsen och dubbla priser”

Så här skrev en annan:

”Säkert många oseriösa anmälningar, sorgligt”

På Vasaloppets hus, anade man att det kunde gå fort, även om man även där blev lite tagen på sängen.

– Det gick väldigt fort. Det bara rasslade in anmälningar, sedan började telefonen ringa, säger Monica Augustsson.

Hade ni trott att det skulle gå så här fort?

– Vi förstod att det skulle gå fort men hade väl hoppats att det skulle dra ut på tiden lite till. Men det är bara att konstatera att man måste vara snabb om man ska vara med, säger Anders Selling, vd.

En förklaring till trycket kan vara att anmälningsdagen är framflyttad i år, liksom en förenklad anmälningsprocedur, där betalningen sker förts i efterhand.

På nätet spekuleras det också i om det kan finnas en svart marknad, med personer som köper upp starter och säljer vidare till ockerpriser.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävledala Vasaloppet 2013

Mer i ämnet