Vetenskapen hjälpte Greta finna kärleken

Uppdaterad
Publicerad

Greta Tidholm från Årbrå deltog i Kärlekskoden för att ta reda på om forskning och vetenskap kan hjälpa en att hitta kärleken. Och hon fann den.

Det har gått drygt en månad sedan det sista avsnittet av SVT:s Kärlekskoden sändes. Greta Tidholm från Arbrå var en av huvudpersonerna som med hjälp av vetenskap och ny forskning skulle träffa den stora kärleken.

Det gjordes genom en rad tester så som lukt, rörelsemönster och psykologi.

– Jag tyckte att det var ett annorlunda sätt att träffa någon på. Och det roligaste var att bli överraskad av de här testerna. Man tror att man vet så mycket som man inte vet egentligen. Man blev så här: va? är det så? säger Greta Tidholm.

Valde sin motpol

Hon hittade kärleken till sist efter flera tester. I sista avsnittet valde hon Pär Esping, en person som hon beskriver som sin motpol. De båda tror att vetenskapen spelade roll i hur det kom sig att de fann varandra.

– Jag tror inte att man kan koka ner kärleken till en checklista och bocka i den online och bli perfekt matchad. Däremot tror jag att man kan få hjälp av forskning och vetenskap till att öppna ögonen och att man tittar bredare än vad man tror att man söker, säger Pär Esping.

En blandning

– Under de här testerna fick jag se hur han fungerar psykologiskt och mer på djupet vad jag behöver. Vetenskapen skulle inte kunna ha valt helt själv. Och jag skulle inte kunna ha valt helt själv. Så det är en blandning, säger Greta Tidholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.