Hör om största utmaningen på förskolan i Sollerön. Foto: Sofie Lind

”Vi måste vara nära barnen” – visir och hämtning utomhus coronasäkrar förskolor

Uppdaterad
Publicerad

På förskolor kan inte personalen hålla avstånd till barnen. Personalen vid Solleröns förskola har nu fått tillgång till visir och munskydd, men där man också sett till att föräldrarna enbart lämnar barnen vid dörren.

– Vi måste vara nära barnen, säger Ingegerd Bondeson som arbetar som förskollärare.

Hon är även huvudskyddsombud vid förskolan i Sollerön där flera anpassningar gjorts för att säkra personalen. Till exempel så lämnar föräldrarna barnen utanför förskolan, där även hämtning görs. Om barnen skulle vara snuviga så ringer förskolan föräldrarna omedelbart.

Coronaviruset i Dalarna

– Vi har inte haft några problem alls där, utan föräldrarna skyndar sig för att hämta barnen. Vi har jättebra föräldrar här, säger Ingegerd Bondeson.

Inomhus har barnen fått flera bord att äta vid men annars pågår verksamheten som vanligt. Det som varit största utmaningen hittills är vikariesituationen, menar Ingegerd Bondeson, och där man ser en brist då även förskollärarna måste vara

hemma vid symptom – eller om deras egna barn är sjuka.

Chatt: Hur har din eller dina barns skola coronasäkrats?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet