Mormor Inger Lundqvist och Fanny Wallén i Vasaloppstältet. Foto: Nina Funke/SVT

Vi sänder live från Mora när Vasaloppsveckan startar

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen sänder vi hela vår 18:30-sändning från Vasalopps-förberedelserna i Mora och sen fortsätter vi ytterligare en halvtimme på webben.

Det är Gunilla Wikström som är programledare och i programmet kan du se fram emot många godbitar.

Du kommer bland annat att träffa Vasaloppets VD, den första kvinnan på posten, du får koll på snöläget inför tävlingarna och du får också höra mer om Svenska skidförbundets projekt ”Alla på snö”.

Vasaloppet i Dalarna

Här kan du se hela reportaget om snöläget.

Vasaloppsveckan inleds med Kortvasan under fredagen. Därför har vi pejlat stämningen i Mora så här dagen före.

Utdelning av nummerlappar

Under torsdagseftermiddagen är det fullt upp i Mora. Många är där för att hämta ut sina nummerlappar inför veckans tävlingar.

En av dessa är Harriet Sundholm, från Vasa i Finland, som ska åka Kortvasan. Hon säger att det är en familjeutmaning då det är flera i släkten som åker. För henne är det första gången och hon försöker ladda genom att tänka att ”det ska bli kul”.

Kan det bli fler gånger?

– Mmm, vi får se hur det går, säger hon.

Vill komma i mål

På plats i Vasaloppstältet finns också Inger Lundqvist och hennes barnbarn Fanny Wallén. Fanny ska åka Kortvasan tillsammans med en kompis.

– Det är min premiär, säger hon och berättar att målet är att komma i mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet i Dalarna

Mer i ämnet