Videopremiär för bröderna Norén

Uppdaterad
Publicerad

För första gången gör bröderna Gustaf och Viktor Norén musik ihop. Idag hade deras video till låten Higher love premiär på Gomorron Sverige, där de intervjuades av Per Sinding Larsen.

Samarbetet började med att Viktor Noréns produktionsbolag State of sound som han startat tillsammans med kompisen och producenten Joakim Andrén sökte artistsamarbete på låten Higher love. Idén med State of sound är att producera musik tillsammans med gästartister och den första artisten är alltså ingen mindre än Gustaf Norén från Mando Diao.

Det är första gången bröderna samarbetar inom musiken. De har båda känt att det inte funnits utrymme till det. Framförallt eftersom Gustaf Norén varit upptagen med sin karriär tillsammans med Mando Diao.

Bilder från uppväxten i musikvideon

– Gustaf har jag aldrig jobbat med för han har ju precis som han säger varoir inlåst i Mando Diao 360 dagar om året.. Så parallellt med att vi fick den här idén blev Gustaf fri från kedjor och då var det naturligt för mig att säga ”självklart ska vi göra en låt ihop”.

– Den första låten jag skrev i hela mitt liv var med Viktor, säger Gustaf Norén.

Brödernas far har videofilmat familjefilmerna som visas i videon där vi får se flera klipp från Gustaf och Viktor under uppväxten.

– Man är ju alltid barn med sina syskon eftersom det är där man lär känna varandra och det är vädligt rent och det är den typen av ämnen so m låten tar upp och därför passar det så otoligt bra, säger Viktor Norén.

Inspirerats av Eden

– Jag tänkte väldigt mycket på att sträva efter ett Eden-likt samhälle som blir mer och mer viktigt ju mer industrialiserade vi blir, och jag tror att Eden är ett minne från barndomen. Att vi gick nakna och vi var Adam och Eva innan äpplet. Det är en bild av barndomen, säger Gustaf Norén. 

Gustaf Norén, som förra året meddelande att han hoppar av Mando Diao berättade också att han beslutat att inte låta sin karriär gå före sina personliga relationer.

– Det har kanske varit imponerande karriärmässigt och ekonomiskt kanske, men inte så mycket mina relationer. Om man skulle ställa frågan till mina barn så skulle de fråga ”när kommer du hem”, säger han.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer