Harriett Sålder och Karl-Eric Degerman följer de lokala nyheterna. Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Vilka nyheter engagerar dig?

Publicerad

Vilka nyheter vill du att vi rapporterar mer om? Vi vill veta vilka nyheter som du tycker är viktigast och mest intressanta att ta del av.

Sopsortering, miljövecka och varg  – det är några av alla de ämnen vi berört nyheterna vi berättat om på sista tiden. Varje dag året runt berättar vi om vad som händer i Dalarna – men vi behöver din hjälp! Vilka nyheter engagerar dig? Vad vill du se mer av? Vad får vi inte missa?

SVT rapporterade · Vilka nyheter engagerar dig?

07.39
nedmonteringen av landsbygden!!!
08.17
Miljöfrågor
08.18
Det känns att journalister och de som äger medier är EJ intresserade om vad som händer i stan och i Sverige. Trump, Korrea, islamister och samma tråkiga året ut. Hur är det i stan, bilder från stan???Pensionärer som är mest hemma får veta och se så lite om Europa där vi bor! Oftast börjar nyheter från andra länder. Sverige? Det räcker några sekunder.
09.43
Lokala nyheter.
Hej Christina och tack för din kommentar!
Vad är det för lokala nyheter som särskilt intresserar dig? /Frida, webbreporter
10.05
Nu är vi på plats på högskolan i Falun. Kom och snacka nyheter med oss! /reporter Charlotte Pettersson, Alfred Jakobsson och redaktionschef Nina Funke
Nu är vi på plats på högskolan i Falun. Kom och snacka nyheter med oss! /reporter Charlotte Pettersson, Alfred Jakobsson och redaktionschef Nina Funke
10.27
Rounahi Daher, 27 år gammal från Sandviken, studerar ekonomi på högskolan.
- Jag hittar de flesta nyheterna via sociala medier som facebookflödet, det är svårt som förälder att hitta tid att se pånyheter varje dag.
- Jag är mest intresserad av ämnen som rör familjen och privatekonomi, eller stora händelser som mordet i Avesta där en person hittades utanför Gävle. Vem som är statsminister är inte lika viktigt för mitt liv, säger Rounahi.
Foto: Alfred Jakobsson/SVT
 
10.32
Nu intervjuar vi ett gäng som läser till lärare om nyhetsvanor. Snart kan du se/läsa vad de tycker.
Nu intervjuar vi ett gäng som läser till lärare om nyhetsvanor. Snart kan du se/läsa vad de tycker.
10.39
Avisar Badfar från Ludvika:
10.43
Matilda Ivares och Lina Larsson, studerar på lärarprogrammet i Falun. I videoklippet kan du höra dem berätta om vilka nyheter som intresserar dem - och vad som de inte alls vill se i sitt nyhetsflöde!
11.05
Paul Flack, bibliotekarie i Falun följer nyheter i tidningar och på internet, i alla fall några gånger i veckan. Men det finns en anledning till att han inte är inne och uppdaterar sig hela tiden, hör mer om det i videoklippet!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer