Hur ser vägarna ut där du ofta kör – skriv i chatten var du tycker att det behövs upprustning! Foto: SVT

Chatt: Vilka vägar i Dalarna tycker du borde rustas upp eller byggas om?

Uppdaterad
Publicerad

Just nu vänder och vrider regionerna på vilka vägar som ska rustas upp och byggas om från år 2022 till 2033. I Dalarna är fyra vägsträckor i fokus: Vasaloppsvägen, riksväg 66 mellan Tandö och Bu, riksväg 66 mellan västmanlandsgränsen och Smedjebacken samt riksväg 70 mellan Särnaheden och Idre.  

Håller du med om att det här är de viktigaste vägarna att satsa på? Vilka vägar i Dalarna tycker du är i störst behov av upprustning?

Dela med dig av dina tankar och erfarenheter här i chatten!

Vilka vägar i Dalarna tycker du borde rustas upp eller byggas om?

Danne • Livsfarlig ja? Den är lika smal eller smalare än en bygata på 50 väg i tätorterna Idre-Särna rv 70....med 90 hastighet....cyklister och fotgängare.....

Jocke • Det går att bygga vägar, broar och tunnlar för miljarder i storstäderna men på landsbygden där behöv det ej , och finns aldrig pengar, vi har inga pendeltåg eller tunnelbana som går var 5:e minut utan vi är beroende av säkra vägar och vi betalar högre skatt än vad man gör i storstadsregionerna. Denna sträcka borde vara lika högt prioriterad som Essinge leden

Peter Nyström, Leksand • Cirkulationsplats vid båda infarterna till Leksand från RV 70!

Maria • Men snälla, är det ens ett val? Att ställa en redan bred och fin väg mot en för smal väg är ju ett direkt hån! Rv 70 särnaheden - Idre är hårt trafikerad och har mycket vilt längs vägarna.

Vasaloppsvägen borde gjorts för länge sedan, pendlade där förut och var livrädd varje gång jag mötte tung trafik. Trafikverket bör prioritera den norra länsdelen nu.

Marianne Jansson • Alla vägar med behov bör rustas upp och byggas om.

Vansbro till Sälen • Vansbro till Sälen

Robert Hietanen • Skit i Smedjebacken helt! Satsa på Särna - Idre istället, dom i norr får ju aldrig något!!

Lill • Bygg väg f norra Dalarnas BEFOLKNING! Väg Smedjebacken-Fagersta är utmärkt!
Men de som går med hunden eller cyklar där, de lever farligt. Bygg eller förbättra aldrig bilvägar utan cykel- o gångvägar!
Behöver näringslivet bättre väg ska de betala! Se till att Tåg i Bergslagen får stöd. De verkar kämpa på kommunal nivå!!! Trafikverket har en moderniseringsprocess att ta itu med.

Mio • E45 Mora-Malung

Ingen vägren.
Inga viltstängsel.
Krokig.
Mycket tung trafik med långtradare och
timmerbilar.
FÅ ställen att svänga åt sidan på om man
tycker att trafiksituationen är obehaglig !

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer