Det är oklart om någon person fanns i huset när det började brinna. Foto: Niklas Hagman

Villa brann ner utanför Ludvika – utredning om mordbrand inledd

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit i en villa i Gonäs, väster om Ludvika på måndagsmorgonen. Villan var helt övertänd när räddningstjänsten kom på plats. Det är oklart om någon person skadats i branden.

Larmet om en brand i en villa i Gonäs kom vid 04.15 på måndagsmorgonen. När räddningstjänsten kom på plats var villan helt övertänd.

– Vi inriktar oss på att skydda närliggande byggnader. Vi har också gräsbränder runt huset på gården, men vi inriktar oss på att minska risken för spridning och låter huset brinna ner, berättar Anders Lindgren, larm- och räddningsbefäl hos Räddning i samverkan, vid 06-tiden på morgonen när huset börjat rasa.

Oklart om någon skadats

Det är oklart om någon person fanns i huset när det började brinna och räddningstjänsten eller polisen har inga uppgifter om skadade personer.

Räddningstjänstens personal från Ludvika, Smedjebacken och Borlänge har varit på plats, men vid 08-tiden ska branden vara släckt och man jobbar vidare med eftersläckning, uppger räddningstjänsten.

Polisen utreder mordbrand

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand. Platsen är avspärrad och kommer att undersökas när räddningstjänstens arbete har avslutats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.