En person hittades död efter villabranden i Vansbro kommun. Foto: SVT Grafik

En person påträffad död efter villabrand i Vansbro

Uppdaterad
Publicerad

En person påträffades död efter en villabrand i Äppelbo i Vansbro kommun sent på måndagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand – vilket är rutin för att kunna utföra vissa utredningstekniska åtgärder.

Räddningstjänsten larmades till platsen klockan 22.35 och när de kom fram var huset redan övertänt.

– Vi fick påbörja yttre släckning som pågick till strax innan midnatt då det var mer eller mindre släckt, säger Tony Alan, teamledare på SOS Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.

När branden var släckt påträffades, enligt polisen, en död person. Personen är ännu inte identifierad men anhöriga till fastighetsägaren är underrättade.

Teknisk undersökning

Under tisdagsmorgonen har räddningstjänsten fortfarande två personer på plats för bevakning. Senare under dagen kommer polisens tekniker troligtvis att inleda sitt arbete.

– Om det har svalnat så pass att det är möjligt så blir det nog så, säger Magnus Nordström, vakthavande befäl vid polisen.

En förundersökning gällande mordbrand har inletts, men mycket mer information vill polisen ännu inte gå ut med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.