”Brottet kan ha med kvinnan att göra. Hon är den gemensamma beröringspunkten”, säger åklagaren. Foto: TT

En tredje person anhållen för misshandeln i Tällberg

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan utsattes en man för grov misshandel i sitt hem i Tällberg. Två män sitter redan häktade och under fredagen anhölls ännu en man. Alla tre är misstänkta på sannolika skäl för grov misshandel.

Förra veckan trängde sig tre personer in i en bostad i Tällberg och misshandlade en man svårt. Två män i 20-års åldern sitter häktade för brottet. Och under fredagen anhölls även den tredje.

– En tredje man har varit anhållen i sin frånvaro. Han greps i går misstänkt för att vara delaktig i brottet. Och jag har precis beslutat att han fortsatt ska vara anhållen, säger åklagare Karolina Lassbo.

I bostaden befann sig även en ung kvinna tillsammans med offret. 

– Vi har inget motiv just nu men brottet kan ha med kvinnan att göra. Hon är den gemensamma beröringspunkten och så länge ingen pratar kommer hon vara misstänkt, säger åklagaren.

Kvinnan är satt på fri fot. Hon förnekar brott.

Förnekar brott

Enligt häktningsprotokollet förnekar männen brott. Anledningen till tingsrättens beslut ska vara att det finns risk för att den misstänkte kan undanröja bevis om han sätts på fri fot.

Bevisningsläge

– Jag anser att bevisningsläget är relativt bra. Vi väntar fortfarande på teknisk undersökning men vi vet att de varit där. Bland annat har vi funnit blod på platsen men om blodet tillhör någon av de misstänkta återstår att se, säger Karolina Lassbo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.