Foto: Patrik Qvicker/SVT

Yttermalungs skola förlorar sina tredjeklassare

Uppdaterad
Publicerad

Trots politikernas tidigare löften om att värna om skolan i Yttermalung, har nu beslutet tagits att flytta årskurs tre till Malung.

Som väntat bestämde i dag politikerna i barn-och utbildningsnämnden i Malung-Sälens kommun att flytta årskurs tre från Yttermalungsskola in till Malung. Av de tolv eleverna som i dag går på skolan i Yttermalung blir det till hösten endast sex stycken elever kvar upp till årskurs två. Tredjeklassarna får i stället börja pendla till Malung nästa termin.

–  Att vi flyttar årskurs tre beror på att det inte går att garantera kvaliteteten på undervisningen i dag. Det finns bara en lärare på Yttermalungs skola i dag och det blir för många nivåer att undervisa i för en ensam lärare. Vår förhoppning är att elevantalet i Yttermalung ska öka så att skolan där kan byggas upp igen, säger Sofia Söderström (S) som är ordförande i Barn- och ungdomsnämnden i Malung.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.