Över tio olika adresser i Svängsta drabbades av översvämning på lördagen. Foto: SVT Grafik

Företag och villaägare drabbade av översvämningar

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen kom larm efter larm om översvämningar i Svängsta. Räddningstjänsten ryckte ut till mer än tio olika adresser.

Det kom rikliga regnmängder i Svängsta på lördagsmorgonen, vilket ledde till en hektisk dag för Räddningstjänsten Västra Blekinge.

Strax efter klockan sex på morgonen kom det första larmet från orten. Stora delar av butiksgolvet i en matvarubutik var täckt av vatten. Efter några timmars arbete var allt vatten dock borta från butiksgolvet. Men det dröjde inte länge förrän nästa larm om översvämning kom, då i en villa.

Sedan fortsatte larmen under stora delar av lördagen. Villor, lägenhetshus, företag och föreningar drabbades alla av översvämning.

– Vi har haft flera enskilda fastigheter och verksamheter som drabbats av översvämningar efter de rikliga vattenmängderna, säger styrkeledaren på Räddningstjänsten Västra Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.