Foto: TT

Fritt fram för bad på flera badplatser i länet

Uppdaterad
Publicerad

I början på juli månad avråddes det från bad på flera badplatser i länet efter att kommunerna upptäckt förhöjda halter av E.coli-bakterier och intestinala enterokocker som kan leda till magsjuka. Det är nu upphävt och därmed fritt fram för bad.

Nu när värmeböljan är här och temperaturen väntas ligga på 30 grader i Västsverige vill många svalka sig och nu är det också fritt fram för bad på samtliga av de badplatser som det tidigare avråddes att bada i.

Regelbundna tester

Samtliga av de badplatser som SVT Nyheter Väst tidigare berättat om är det nu fritt fram att bada. Det gäller på Lindesnäs badplats i Uddevalla, Sandareds badplatser i Borås, Barnbadet på Skräcklan i Vänersborg samt Hjällsnäsvikens badplats i Lerum.

”Man ska vara försiktig”

Kommunerna tar vattenprover kontinuerligt och de senaste proven har visat att det är godkänt vatten. På Hjällsnäsvikens badplats i Lerum är vattnet å andra sidan tjänligt men med en anmärkning.

– Det betyder att det finns spår av bakterier men det är under gränsen för att det ska avrådas från bad. Men man ska samtidigt vara försiktig och inte dricka vattnet, säger Stefan Larsson, kommunikatör Lerums kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.