Polisen har spärrat av en adress i Forsbacka där man misstänker att skottlossning ägt rum. Den skadade mannen som hittades i Sandviken tros vara kopplad till Forsbacka-händelsen. Foto: Andreas Björklund

14-års fängelse för mordförsöket i Forsbacka

Uppdaterad
Publicerad

14-års fängelse får den man i 20-årsåldern som anses ligga bakom gänguppgörelsen i Forsbacka på juldagen förra året. Ytterligare två tonåringar fanns med i den bil som det sköts från.

På onsdagen föll domen i Gävle tingsrätt mot de tre personer som stått åtalade misstänkta för mordförsöket på en gängmedlem i Forsbacka, mellan Gävle och Sandviken, på juldagen förra året.

Den äldre mannen döms av tingsrätten till 14 års fängelse för bland annat försök till mord, förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Den tonåring som höll i vapnet döms till 3 år och 4 månaders sluten ungdomsvård för försök till mord och förberedelse till mord. Den tredje tonåringen frikänns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.