Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sandvik tror sig slippa varsla fast personal om uppsägning, men inhyrd personal kan tvingas från sina arbeten. Hör divisionschefen Michael Andersson. Foto: TT/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Sandviken tappar 140 jobb – Sandvik flyttar rörtillverkning utomlands

Uppdaterad
Publicerad
Tillverkningen av rör inom Tubes produktionsenhet Sandviken Cold i Sandviken (Rörverk 09 och Rörverk 98) kommer inom en tvåårsperiod att flyttas från Sandviken till företagets produktionsenhet i Chomutov, Tjeckien.

SMT skriver i ett pressmeddelande att man inte tänker lägga något varsel som en konsekvens av beslutet. Minskningen av arbetstillfällen i Sandviken kommer istället att hanteras dels genom naturlig avgång av Sandvik-anställda och dels genom att reducera antalet inhyrd personal på division Tube i Sandviken.

Enligt företagsledningen så är ambitionen att de Sandvik-anställda som arbetar i de berörda rörverken ska erbjudas arbete inom andra delar av division Tube i Sandviken.

Ekonomiska orsaker

Sandvik Materials Technologys (SMT) utveckling har förbättrats under det senaste året, men är fortfarande på en resa för att nå  långsiktigt stabil lönsamhet.

– För att SMT även i framtiden ska vara starkt och lönsamt behöver vi långsiktigt förbättra kostnadsläget för våra mest konkurrensutsatta produkter inom rör. Därför vidtas de här åtgärderna, skriver Sandvik i dagens pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer