Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Micael Melander, högskoledirektör, hoppas att besparingen ska räcka för att få ekonomin att gå ihop. Foto: Julia Frost-Nylén/SVT

35 tjänster försvinner när Högskolan i Gävle sparar

Uppdaterad
Publicerad

Högskolan i Gävle dras med underskott och måste spara in pengar. Nu försvinner 35 tjänster från verksamhetsstödet för att få ekonomin att gå ihop.

– Det är en kostnadsökning som tagit fart under pandemin där vi under en period var tvungna att vidta åtgärder. Sen har såklart också inflationen kommit, med till exempel ökade hyreskostnader, säger högskoledirektör Micael Melander.

10 tjänster tillkommer

När nu de 35 tjänsterna avvecklas kommer istället 10 nya tjänster att tillkomma, exempelvis campusförvaltare och – värdar, som ska ersätta de tjänster som nu försvinner.

– Vi kommer övergå till en samlad och samordnad supportlösning, säger Micael Melander.

Påverkas forskningen och utbildningen?

– Det korta svaret är nej. Men vi står inför en omställningsperiod som kommer påverka studenter, enskilda medarbetare och organisationen i stort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.