EU-pengar ska hjälpa invandrarkvinnor i arbete. Foto: SVT

39 EU-miljoner till Gävleborgs invandrarkvinnor

Publicerad

Projektet Extra stöd drivs av Region Gävleborg och har fått 39 miljoner kronor av EU för att få invandrare, främst kvinnor och personer med funktionsvariationer i arbete.

– Det finns ett stort behov av den här typen av stöd här där bland andra utlandsfödda kvinnor är de som står längst ifrån arbetsmarknaden, säger regionråd Alf Norberg (V).

Extra stöd är ett socialfondsprojekt som kommer att bedrivas i länets alla kommuner i samarbete med Arbetsförmedlingen.

Mellan den 1 februari 2018 och den 30 juni 2020 ska verksamheter söka upp personer i särskilt behov av stöd och hjälpa med till exempel utbildning och praktikplatser. Målsättningen är att drygt 900 individer kommer att omfattas av projektet.

– Politiskt prioriterar vi goda möjligheter till bildning, validering, fortbildning och utbildning på olika nivåer för att förbättra matchningen mellan arbetsgivare och arbetstagare. Våra projekt och insatser bildar en kedja där varje länk fyller ett behov, och allteftersom vi identifierar nya behov försöker vi skapa en ny länk i kedjan, på så sätt skapar vi möjligheter för varje individ att hitta sin väg ut på arbetsmarknaden, säger Alf Norberg (V), regionråd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.