Foto: Johan Nilsson TT/arkiv

50 ordningsböter för störande musik i polisregion Mitt på två månader

Uppdaterad
Publicerad

Sedan den 1 juli i år kan polisen utfärda en ordningsbot för den som spelar hög och störande musik från exempelvis en bil. På två månader har 50 ordningsböter av den här typen delats ut i polisregion Mitt, där Gävleborg ingår.

Det är Riksåklagaren som har beslutat att polisen ska kunna utfärda böter på plats till den eller de som stör omgivningen med hög musik. Totalt i landet har 470 ordningsböter utfärdats, enligt polisen.

Förseelsen rubriceras som förargelseväckande beteende genom att föra oljud på allmän plats genom att spela musik.

Hamnar på en tredje plats

Under sommarmånaderna juli och augusti har 50 ordningsböter för förargelseväckande beteende utfärdats i polisregion Mitt där Gävleborg ingår. Därmed hamnar polisregionen på en tredjeplats när det gäller utfärdade ordningsböter för förargelseväckande beteende, i jämförelse med de andra polisregionerna. I topp hamnar polisregion Bergslagen med 281 utfärdade ordningsböter.

Antal utfärdade ordningsböter genom att föra oljud på allmän plats genom att spela musik, per polisregion.

PolisregionJuliAugusti
Bergslagen  110171
Mitt3020
Nord1723
Stockholm35
Syd86
Väst4521
Öst56
Totalt218252

Källa: Polisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer