52-årige mannen som försvann i lördags hittad vid liv efter tips till polisen

Uppdaterad
Publicerad

Den 52-årige mannen som försvann i lördags har hittats trött men oskadd i närheten av Enånger, dryga 17 kilometer från där han senast sågs till på lördagseftermiddagen. Polisen kunde åka till platsen där han befann sig efter att ha fått in ett tips från allmänheten.

– Vi åkte dit och påträffade honom vid 15:22. Nu är mannen hemma enligt våra uppgifter. Vi är jättetacksamma för arbetet alla frivilliga ställt upp med, säger Tobias Ahlén, presstalesperson på RLC polisregion Mitt.

Polisen sökte efter den 52-årige mannen tillsammans med Missing People. Den ideella organisationen utförde två skallgångar men det blev till slut ett tips från allmänheten som ledde till att polisen kunde bekräfta att mannen hittats välbevaren.

– Vi fick in ett tips om en man som stämde in på signalementet och åkte dit med en patrull, säger Tobias Ahlén.

Innan dess hade polisen sökt efter 52-åringen med patruller och helikopter. Och Missing People sökte efter mannen via så kallat bilsök i två omgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.